FAQ

Är det lagligt?
Enligt lagen, så är man skyldig till upphovsbrott, om man själv avkodar kanaler och det gör du inte om du använder IPTV.
Vad behöver jag för att kunna titta på IPTV från er?

Det går att titta på IPTV från oss på många olika sätt. Men för att få ut maximalt av våran tjänst så rekommenderar vi någon av IPTV boxarna, Formuler Z8 PRO som har stöd för 4k. Annars är TVIP S605 också gångbart. Orsaken till att vi rekommenderar Box är att  dom är mycket prisvärda och är praktiskt taget buggfria. Detta kan vi säga då våra kunder kör en stor mängd olika boxar och det är kunderna med absolut minst problem!

Det finns även MAG-boxar av olika slag. Problemet med MAG är att inte alla har stöd för bla. alla ljud-codec. T ex DTS.
Vill man inte köpa en box så kan man med fördel ladda ned appen Tivimate om man har en Andriod SmartTV så som Philips eller Sony. Den kombinationen är den enda vi kan rekommendera om man inte har möjlighet att använda box.
IPTV direkt i app på Samsung, LG, med fler är inget vi kan rekommenderar då det fungerar bra för vissa och sämre för andra.
Det är även diverse buggar och codecs som sätter käppar i hjulet för vissa tvmärken.
Appen SmartIPTV rekommenderar vi INTE då den tappar kanallistan alldeles för ofta samt har bristande funktionalitet.
Det vi rekommenderar starkt är att ha en IPTV box.

Kan jag använda mitt abonnemang på flera enheter samtidigt?

Nej, det är förbjudet att kolla på flera enheter samtidigt. Ditt konto kommer att bli bannat om detta görs. Vill man kolla på fler enheter samtidigt så kan man betala för ett extra abonnemang som låses till samma ip-adress för en reducerad kostnad.

Vad betyder catch-up?

Det kallar vi den tjänsten där du kan gå tillbaka och titta på ett tidigare sänt program. Så missade du På spåret på fredagen, kan du titta på det när du vill under lördagen. Våra catchup kanaler sparar minst 24 timmar av det som senast sänds på kanalen.

Vilka kanaler har catch-up?

Alla kanaler med en symbol som den nedan har catchup.

Vad betyder HD/FHD?
HD är en kanal som skickas ut i 720p, FHD är lite bättre kvalité och skickas ut i 1080p. Står varken HD eller FHD med i kanalnamnet så räkna med att den skickas ut i SD som är den lägsta kvalitén.
Vad är IPTV?
Iptv är ett sätt att titta på tv, du behöver ingen antenn eller parabol, det enda du behöver är en internetuppkoppling på ungefär 30mbit/s samt en enhet för att komma igång. Du kan se alla dina favoritprogram, serier, filmer och så mycket mer. För att titta på iptv behöver du en enhet, som t.ex. en tvip box, smart tv, dator eller surfplatta. Möjligheterna är oändliga.
Hur snabbt internet behöver jag?
Du behöver minst 30mbit/s mot holland. Bästa tiden för att testa din hastighet är Vardagar 19-22 samt Helger då de flesta bredbandsleverantörer har överbelastning dessa tider. Det finns en del leverantör som ger falska löften om 100mbit bredband, men detta är tyvärr långt ifrån sant. 100mbit får du från dessa om: Du surfar på dagtid, ej kvällstid Om du surfar på hemsidor som har servrar baserade i Sverige Därför ber vi dig prova din bandbredd mot Holland På kvällar och helger då många bredbandsleverantörer har överbelastat. Får du mindre än 30 mbit är det dags att byta bredbandsleverantör då din leverantör ljuger för dig.
Kan jag ta med mitt abonnemang eller min box utomlands? Eller till mitt semesterboende?

Ja absolut, så länge du har en internetuppkoppling.

Hur lägger jag en beställning?

För att göra en beställning går du till köp och väljer abonnemang sedan fyller du bara i och följer instruktionerna som står, om du skulle stöta på problem kan du alltid skicka ett mejl eller skriva till oss på Chatten. Har du inte haft oss tidigare så erbjuder vi tester på 1 timme för att du ska kunna kolla att allt fungerar bra hos dig.
Vi har inte möjlighet till återbetalningar så kolla så allt fungerar som det ska med din utrustning innan köp.

Vilka kanaler ingår? Vad ingår i Abonnemangen?
Alla kanaler som finns i vårat utbud ingår i alla våra abonnemang. Vi sänder alla Svenska IPTV Kanaler, C more, Viasat 4K (Ultra HD), Sportkanalen, Strive, PPV, UFC, Motorsport, Golf, NHL, SHL, Allsvenskan, Champions League, Fotboll och mycket mer.
Återförsäljare?

För information om att bli återförsäljare hos oss skicka oss ett mail.

Fått hem min IPTV BOX?

Återkoppla till oss via mail  med Macadress på din TVIP box och eller ID på din formuler

Customer Dash?(Kundportal)

Har du ExtremeIPTV så kan du som kund hantera ditt abonnemang på dina vilkor.

Lägg till, byt och ta bort mac adresser för iptv boxar och E2 boxar Generera ut m3u länkar för surfplatta, dator, smartphones och dm boxar

Lägg till och ta bort länder full översikt på när ditt abonnemang löper ut.

För att logga in så använder du username och password som du finner i din m3u länk. (obs ändra inte det username eller password som du får via mail eller oss)

LOGIN KUNDPORTAL

Costumer dash är under utveckling och fler funktioner kommer att läggas till

Din tv tjänst på dina villkor.

Skillnad mellan NordicOne (N1) och NXT?

Nordic One

  • Mycket down time under stora event
  • Mycket filmer på arabiska
  • Inte Riktig Full HD
  • Svårt att lägga request på filmer/Serier

NXT

  • Aldrig down time under sport event
  • Full HD på stor mängd av kanaler
  • 5.1 Ljud
  • 24/7 Support/Request av filmer och serier i våran DISCORD
Internetleverantör?

Har du någon av leverantörerna: A3, Comhem, Bhanhof eller Viasat läs vidare.

Har du något av ovan så får du räkna med att du får uppleva driftstörningar med jämna mellanrum och har du Viasat så får du räkna med att bli blockerad helt när du använder pirat tv. Vi har också driftstörningar och då rapporterar vi alltid i announcements kanalen men när bredbands leverantörer ligger nere så kan inte vi göra något åt saken. 

Vill man ha ut det maximala av vår tjänst så får man helt enkelt byta leverantör. enklare än så är det inte

Dem leverantörerna vi rekommenderar är:

Ownit – Mycket bra men kan ha något högt pris på tjänsten

Bredbands2 – Mycket bra och faktist bra pris på tjänsten

Telia – Bra men höga priser = ingen bra kombination

Telenor – Bra och har humana priser

det ska dock tilläggas att all TV oavsett om det är vanlig TV eller IPTV så får du ut det maximala genom att alltid vara kopplad med ethernet kabel. Kör du wifi så får du räkna med lagget på köpet. Det finns också en anledning till att ”alla” bredbands leverantörer inte kan garantera utlovad hastighet med wifi och därmed kan inte vi garantera att tjänsten är stabil med wifi. 

det slutgiltiga svaret

Byt bredbands leverantör om du har något från ovan och kör alltid med Ethernet kabel för maximal stabilitet och därmed kommer du bli en nöjd och gladare kund oavsett om du använder vår tjänst eller någon annan.

Hackar när jag tittar?

Om du upplever att det hackar mycket kan det ha och göra med att din internet leverantör throttlar din upp koppling.

vad är throttling?

Throttling definieras bäst när din Internetleverantör (ISP) avsiktligt sänker hastigheten på din bredbandsinternetanslutning.

Throttling kan äga rum när din Internetleverantör anser att du har använt för mycket data under en viss tidsperiod, har nått din datamängd för månaden, eller helt enkelt när nätverket är överbelastat.

Hur löser man det enklast?

VPN är det enkla svaret, installera en VPN i din router använder du en router från din internet leverantör börja med att byta den.

Starta din IPTV nu och du kommer direkt märka stor skillnad.